Potencijal za saradnju Srbije i Burundija u brojnim oblastima

Bez autora
Oct 07 2024

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za međunarodnu ekonomsku saradnju i oblast društvenog položaja crkve u zemlji i inostranstvu Nenad Popović razgovarao je danas sa predstavnicima Vlade Burundija o saradnji u oblasti digitalizacije u finansijama i budžetskoj administraciji, kao i u oblasti poljoprivrede, industrije i novih tehnologija.

Tokom razgovora Popovića sa ministrom finansija, budžeta i ekonomskog planiranja Odace Njonzimom i ministrom trgovine, transporta, industrije i turizma Mari Šantal Nidžimbere bilo je reči i o saradnji dveju zemalja u oblasti veštačke inteligencije, infrastrukture i saradnje univerziteta.

Popović je istakao da Srbiju u Africi promoviše ekonomija bazirana na znanju, napomenuvši da naši instituti za seme, fakulteti i Institut Biosens mogu da daju ogroman doprinos razvoju poljoprivrede u Burundiju.

Ministar je ocenio da srpske IKT kompanije, sa firmama iz drugih oblasti mogu predložiti integrisana rešenja u svim delovima ekonomije za Burundi.

Naglasivši da dve zemlje imaju tradicionalno dobre odnose, on je izrazio zahvalnost Burundiju na podršci našoj zemlji po pitanju Kosova i Metohije, kao i čvrstom stavu prema rezoluciji o Srebrenici, pri čemu je uputio poziv delegaciji te zemlje da u narednom periodu poseti Srbiju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik